Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

SPANJE: ANDERE TAAL, ANDERE CULTUUR, ANDERE WETTEN!


Notariële dienstverlening in Spanje
                                            

Notaris mr. Fred Kroes is per 1 januari 2015 een notarieel spreekuur in Altea, aan de Costa Blanca in Spanje gestart. De afspraken kunnen gemaakt worden via zijn kantoor in Mijdrecht of via zijn Spanish Desk bij Bob Cats Verzekeringen in Altea.

Verder kunnen er (op verzoek van cliënt) afspraken door geheel Spanje worden gemaakt! Inmiddels heeft notaris mr. Fred Kroes al verschillende notariële zaken goed geregeld voor cliënten die woonachtig zijn en/of een tweede woning in Alicante,

El Campello, Benidorm, Altea, Valencia, Barcelona, Murcia en Malaga hebben.

Aanwezigheid in Altea

Een week per maand is notaris mr. Fred Kroes in Altea aanwezig (en op verzoek elders in Spanje), om u te adviseren omtrent het huwelijksvermogensrecht (wel of geen huwelijk, wettelijk gemeenschap van goederen of huwelijksvoorwaarden), erfrecht (wel of geen testament) en estate-planning (nalatenschapsadvisering).

Samenwerking, alles onder één dak!

Notaris mr. Fred Kroes werkt  nauw samen met verschillende internationale juridische en fiscale disciplines en heeft een zeer breed netwerk in Spanje (notaris, fiscalist, accountant, belastingadviseur, tolk/vertaler, verzekeringskantoor).
Op deze wijze is een optimaal samenwerkingsverband gecreëerd met betrouwbare partijen, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Testament Spaans of Nederlands?

Bent u woonachtig in Spanje en/of heeft u daar een tweede woning, laat dan uw testament goed vastleggen, zodat uw nalatenschap juridisch en fiscaal op de juiste wijze kan worden afgewikkeld.

De vrijstellingen betreffende successierecht (Spanje) en erfbelasting (Nederland) lopen sterk uiteen.

Om optimaal van vrijstellingen gebruik te kunnen maken is het verstandig om goed naar uw testament te laten kijken.

Levenstestament
Een levenstestament wordt opgesteld voor het geval u iets overkomt waardoor u bij leven uw eigen zaken niet meer kunt regelen. Hierbij kunt u denken aan een volmacht met betrekking tot uw (financiële) administratie en/of uw medische behandelingen en wilsverklaringen.

Huwelijksvoorwaarden/samenlevingsovereenkomst

Tevens is het verstandig om samen met de notaris uw huwelijksvoorwaarden of samenlevingsovereenkomst door te nemen of de mogelijkheden voor het opstellen ervan te bespreken.

Let op! Niet overal in Spanje wordt een samenlevingsovereenkomst erkend, dit verschilt per regio. Het gevolg hiervan kan zijn dat bij overlijden de ervende partner onder het hoogste successierecht-tarief kan komen te vallen.


Geen dubbele notariskosten meer bij erfenisafwikkeling met Spaanse belangen!Europese Erfrechtverordening per 17 augustus 2015

Op 17 augustus 2015 treedt de Europese Erfrechtverordening formeel in werking. Deze verordening is van toepassing op nalatenschappen van mensen die overlijden op of na 17 augustus 2015 en bepaalt onder meer welk erfrecht van toepassing is. Dat betekent dat vanaf deze dag een erfenis inclusief de Spaanse belangen, geheel kan worden afgewikkeld door een Nederlandse notaris met kennis van het Spaans recht.

Het maakt de vererving en afwikkeling van internationale nalatenschappen gemakkelijker en het geeft meer mogelijkheden voor estate-planning. Om cliënten goed te kunnen adviseren, moeten notarissen zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de bezittingen en oog hebben voor het internationale aspect. Notaris mr. Fred Kroes neemt de aanstaande Europese Erfrechtverordening mee in zijn advies.

 

Ten slotte:

Met kennis van zaken (“de juiste persoon op de juiste plaats”) en gevoel voor het menselijk aspect, worden uw zaken goed geregeld, zodat u met een gerust hart optimaal kunt genieten in Spanje!


Vragen?

 
nl   
Tel.
  Mijdrecht (Nederland): 0031-297.21.45.40

                 contactpersonen: Carla of Roosmarijn

 

   Tel. Altea (Spanje): 0034-96.584.3861(Bob Catsverzekeringen)

                contactpersonen: Warner of Daphne

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.